Հայաստանի գաստրոնոմիական ոլորտի զարգացման գործընթացում կարևոր դեր ունեն նման գործընկերությունները, ինչպիսին է Apicius Armenia International Hospitality School-ի և Maison Marom ընկերությունների խմբի համագործակցությունը
Այս համագործակցությունը նպատակ ունի միավորել կրթությունը և գործնական փորձը՝ ստեղծելով իրական միջավայր, որտեղ ուսանողները ոչ միայն սովորում են, այլև աշխատում են ոլորտի առաջատար մասնագետների կողքին։

Վերջերս Apicius Armenia-ում անցկացվեց մասնագիտական մաստեր-կլաս, որը վարեց «Maison Marom»-ի ավագ կոնդիտեր Արթուր Գևորգյանը։ Դասընթացի ընթացքում ուսանողները պատրաստեցին իսկական իտալական ջելատո՝ ուսումնասիրելով համերի հավասարակշռությունը, կառուցվածքի կատարելությունը և մատուցման նրբությունները։ Բայց առավել արժեքավորն այն էր, որ նրանք հնարավորություն ունեցան անմիջապես սովորել փորձառու մասնագետից՝ զգալով այն մասնագիտական միջավայրը, որը ձևավորում է իսկական հյուրընկալության մշակույթը։

Այս դասընթացը օրինակ է այն քաղաքականության, որը իրականացնում է Apicius Armenia-ն՝ ուսանողին ներգրավել իրական ոլորտային պրոցեսներում, զարգացնել միջազգային ստանդարտներին համապատասխան պրակտիկ հմտություններ և ձևավորել մասնագիտական մտածողություն։

Համագործակցությունը Maison Marom-ի հետ ընդլայնում է ուսանողների հնարավորությունները՝ տրամադրելով նրանց փորձառու մենթորներ և մասնակցություն իրական պրոյեկտներին, բայց կենտրոնը մնում է Apicius Armenia-ի կրթական միջավայրը, որտեղ ձևավորվում է Հայաստանի նորագույն գաստրոնոմիայի և հյուրընկալության մշակույթը։
Այսօր Apicius Armenia-ն և Maison Marom-ը համատեղ ձևավորում են այն հիմքը, որի վրա կկառուցվի գաստրոնոմիայի և հյուրընկալության նոր մշակույթը Հայաստանում․ կրթված, ստեղծագործ և միջազգային մակարդակի մասնագետներով հագեցած ոլորտ։


