Սեպտեմբերի 20-ին Իջևանը վերածվեց երաժշտության, գինու և մշակույթի կենտրոնի։
Իջևանի գինու-կոնյակի գործարանում կայացավ մեծ միջոցառում, որը նվիրված էր թանգարանի և նոր ռեստորանի բացմանը։
Այս միջոցառումը խորհրդանշական դարձավ, քանի որ այն միավորեց միանգամից երկու մշակույթներ․ հայկական հնագույն գինեգործությունը և իտալական անմահ երաժշտությունը։ Հայաստան առաջին անգամ բերվեց Sanremo փառատոնի ոգին, որը տասնամյակներ շարունակ համարվում է իտալական երաժշտության ամենավառ խորհրդանիշներից մեկը։
«Flying to Sanremo» համերգաշարի շնորհիվ Իջևանում հնչեց երաժշտություն, որն արդեն վաղուց անցել է սահմաններից ու դարձել համաշխարհային մշակութային ժառանգության մաս։ Այն համադրվեց հայկական գինու ավանդույթների հետ՝ ստեղծելով եզակի փորձառություն, որտեղ ամեն մի ակնթարթ վերածվեց հիշողության։
Երեկոն հարստացավ․
• շրջայցերով գործարանի պատմական մառաններում,
• գինու և կոնյակի համտեսներով,
• գինու ճզման արարողությամբ,
• լուսանկարներով յուրահատուկ ֆոտոտաղավարներում,
• և հայկական հյուրընկալությամբ՝ իր ողջ ջերմությամբ։
Այս միջոցառմանը ընդգծեց Հայաստանի կարևորությունը՝ որպես գինու և մշակութային տուրիզմի երկիր։ Այդ օրը Իջևանում ծնվեցին ոչ միայն հիշողություններ, այլև նոր պատմություն։ Պատմություն, որը կմնա այստեղ՝ մառանների քարերի մեջ, գինու բույրում և հյուրերի սրտերում։
Գինին երգեց, երաժշտությունը լցվեց հայկական հողի բույրով, իսկ Իջևանը դարձավ վկայություն այն ճշմարտության, որ երբ ավանդույթը և նորարարությունը միանում են, ծնվում են անմոռանալի փորձառություններ։


