New
Սնունդ անհանգստության դեմ

Սնունդ անհանգստության դեմ

Սնունդը, ինչպես գիտենք, դեղամիջոց է։ Նախ, սնվելու գործընթացն ինքնին բուժում է սթրեսը: Երկրորդ՝ սնունդ պատրաստելով դուք նաև հանգստացնում եք ձեր նյարդերը, դա մեդիտացիայի պես մի բան է։ Եվ, վերջապես, ճիշտ սնունդը պարունակում է նույն վիտամիններն ու հանքանյութերը, որոնք առկա են հաբերում։ Այսպիսով՝ միգուցե հիմա ժամանակն է մի փոքր կարգավորելու ձեր սննդակարգը:

Գործելու ենք ըստ գիտության. Նախ, եկեք սահմանենք, թե ինչի հետ գործ ունենք: Կան մի քանի բնական հակադեպրեսանտներ, որոնք, բարեբախտաբար, կարելի է հեշտությամբ ձեռք բերել տարբեր մթերքներից: Դրանք են օմեգա-3 չհագեցած ճարպաթթուները, B խմբի վիտամինները, տրիպտոֆան ամինաթթուն և բարդ ածխաջրերը: Եկեք շարժվենք հերթականությամբ:

Օմեգա-3

Այս թթուների ավելի լավ աղբյուր չկա, քան ճարպոտ ծովային ձուկը: Օրինակ՝ սկումբրիա, սարդինա, ծովատառեխ և անչոուս։ Հարմար են նաև իշխանը, թունան ու ձողաձուկը։ Եթե ​​ձկան հետ լավ հարաբերություններ չունեք, ձեր աղցանները համեմեք կտավատի յուղով, ավելացրեք կտավատի սերմեր, քնջութի սերմեր և չիա, այնտեղ նույնպես շատ օմեգա-3 կա:

B վիտամիններ

Ամենակարևորն առաջին հերթին B6, B12 և B9 վիտամիններն են․ Դրանք առաջինը փնտրեք ընկույզի մեջ՝ պնդուկի, հնդկական ընկույզի և նուշի, շագանակագույն բրնձի, կարտոֆիլի, գազարի և կաղամբի մեջ: Նարինջը, կիտրոնն ու լոլիկը նույնպես կլինեն։

B12-ն առավել շատ է ենթամթերքի մեջ՝ լյարդում և երիկամներում, հատկապես տավարի և գառան մսում: Հարմար են նաև թռչունների և խոզի լյարդը: Այն առողջարար է, համեղ և, ի դեպ՝ շահավետ։ Եթե ​​չեք կարող ուտել թվարկված մթերքները, ապա կերեք պահածոյացված սարդինա, խեցգետիններ և յուղոտ պանիր: Փնտրեք ֆոլաթթու կամ վիտամին B9․ այն  հանդիպում է կանաչիների, տերևավոր բանջարեղենի մեջ. ի դեպ՝ այն առաջին անգամ առանձնացվել է սպանախից, ապա նաև ցիտրուսների,  լոբու և ոսպի։

Տրիպտոֆան

Մենք, իհարկե, խորհուրդ կտանք ձեզ կարմիր խավիար: Բայց եթե չունեք կամ չեք սիրում՝ կերեք պինդ յուղոտ պանիր, նուշ, սոճու ընկույզ, հալվա, նապաստակի միս և հնդկահավ, կաղամար, արևածաղկի սերմեր, ոլոռ և լոբի, ծովատառեխ, հորթի միս, սաղմոն, կաթնաշոռ և ձու:

Բարդ ածխաջրեր

Նրանք նույնպես հիանալի են աշխատում: Այսպիսով՝  նախաճաշին շիլա կամ հացահատիկի հաց, ճաշին՝ մակարոնեղեն, հնդկաձավար կամ գարի, իսկ ընթրիքին՝ բանջարեղեն ու մրգեր:

Comments are closed.