Հանրային սնունդ․ բավականին գրավիչ ոլորտ սկսնակ ձեռնարկատերորի համար, ովքեր պատրաստվում են բացել իրենց առաջին բիզնեսը: Այս ոլորտը ձեզ կսովորեցնի լուծել վարչական և ֆինանսական հարցեր, ներգրավել հաճախորդներ, աշխատել մատակարարների հետ և զարգացնել գովազդային արշավներ, բացի այդ այն հնարավորություն է նոր ձևաչափեր փորձելու և սպառողին նոր ծառայություններ առաջարկելու:
Հասարակական սննդի հարմար ձևաչափ ընտրելիս ձեռնարկատերերը հիմնականում ընտրում են ավանդականները, քանի որ դրանք արդեն փորձարկվել են ժամանակի ընթացքում և լավ հայտնի են սպառողներին:
Ձեռնարկատերերի համար հանրային սննդի ամենաբարդ և ցանկալի ձևաչափերից մեկը ռեստորանն է: Այն առանձնանում է խոհանոցի բարձրակարգությամբ, հստակ ուղղվածությամբ և ճաշացանկի՝ խնամքով ընտրված տեսականիով։ Ռեստորաններն առաջարկում են յուրահատուկ ինտերիեր, հարմարավետ կահույք և որակյալ սպասարկում։ Ռեստորանների թիրախային լսարանը միջին և բարձր եկամուտ ունեցող մարդիկ են։ Սա ապահովում է բարձր միջին չեկ:
Առավելություններ
•Բարձր եկամտային ցուցանիշ
•Ձեր սեփական ապրանքանիշը ստեղծելու հնարավորություն:
- Հասարակական սննդի օբյեկտների ցանցի զարգացման հնարավորություն
Թերություններ
•Խոշոր նախնական ներդրում.
•Ընդարձակ տարածքների պահանջ.
•Անձնակազմի բարձր պրոֆեսիոնալիզմի անհրաժեշտություն
Սրճարան
Սրճարանն այն վայրն է, որտեղ դուք կարող եք նախաճաշել, ճաշել կամ ընթրել, ինչպես նաև ընկերների հետ հանդիպել, բիզնես առաջարկներ քննարկել և շատ ավելին: Ամբողջական խոհանոցի առկայության շնորհիվ այս ձևաչափը կարող է առաջարկել բազմաթիվ գաստրոնոմիական ուղղություններ՝ ասիական և եվրոպական խոհանոց, ավանդական և մոլեկուլային ուտեստներ, և միգուցե մի քանի ուղղությունների խառնուրդ: Այնուամենայնիվ, հանրային սննդի նման ձևաչափին ներկայացվող պահանջները նույնպես բարձր են. տարածքը պետք է բավարար լինի հյուրերին հարմար տեղավորելու համար, ունենա օրիգինալ ինտերիեր, բարձրորակ խոհանոց և որակյալ սպասարկում:
Սրճարանի թիրախային լսարանը բնակավայրի բնակիչների մեծ մասն է: Մատչելի գների և ճաշատեսակների որակի համակցության շնորհիվ պետք է կարողանալ գրավել տարբեր եկամուտների այցելուների։
Առավելություններ
- Եկամուտների լավ ցուցանիշներ:
- Ձեր սեփական ապրանքանիշը ստեղծելու հնարավորություն:
- Սննդի ցանցի զարգացման հնարավորություն։
Թերություններ
- Բարձր մրցակցություն.
- Ընդարձակ տարածքների պահանջ.
- Անձնակազմի պրոֆեսիոնալիզմի անհրաժեշտություն:
Fast Food
Արագ, համեղ և հարմար փաթեթավորմամբ ուտելիքը միանշանակ գրավում է սպառողների լայն շուկան:
Սրագ սննդի կետերում հիմնականում ֆիքսված ճաշացանկ է, ինքնասպասարկում և մատչելի գներ:
Fast Food-ի ենթաֆորմատներ են՝ Street Food-ը և Food Trek-ը, որոնց թիրախային սպառողը հաճախ ուսանողներն ու գրասենյակային աշխատողներն են, ովքեր կարճ ընդմիջումների ժամանակ ցանկանում են արագ ինչ-որ բան ուտել:
Առավելություններ
- Արագ գործարկում:
- Նվազագույն գործարկման ծախսեր.
- Նվազագույն անձնակազմ.
Թերություններ
- Միջին եկամուտ.
- Բիզնեսի սեզոնայնություն (Food Treck)
Հուսով ենք՝ մեր ներկայացրած մասնագիտական նկարագիրն օգտակար կլինի հանրային սննդի ոլորտում գործունեություն նախաձեռնող ձեռնարկատերերի համար։