Առանձնացրել ենք վերջին 15 տարիների լայն տարածում գտած խոհարարական արվեստի գործեր, որոնք կհրապարակենք հաջորդաբար․
Հեղափոխական ուտեստ ստեղծված 2006 թվականին․ Օգտագործելով ցածր ջերմաստիճաններում վակուումային թորման տեղնիկան, Ջոան Ռոկան կարողացավ թորիչով արդյունահանել պեթրիխորի էքստրակտ իրական հողից՝ անհամ, թափանցիկ հեղուկ, որը բուրում է ինչխես անձրևից հետո հողը:
Նա օգտագործեց այս էքստրակտը ոստրեներ մատուցելու համար՝ բարձրացնելով surf ‘n’ turf (բառացի՝ «հող և ջուր»․ տերմին է, որն օգտագործվում է կարմիր մսի(հողի վրա ստեղծված) և ծովամթերքը (ջրի մեջ ստեղծված)-ի համադրությունը նկարագրելու համար) գաղափարը` մինչև երբեք չտեսնված կոնցեպտուալ բարձունքների: