Տեսնելով դերասանուհի և հաղորդավար Լուսինե Թովմասյանի հետ տեղի ունեցած տհաճ միջադեպը մայրաքաղաքի սրճարաններից մեկում՝ հենց այս օրինակից ելնելով էլ ուզում ենք խոսել մի տարածված կոպիտ խախտման մասին, որը հաճախ հանդպում է սպասարկման ոլորտում․
Հյուրը, նրա հանգիստը և այդ հանգիստը պահպանելը պետք է լինեն սպասարկող անձնակազմի համար առաջին տեղում
Եթե ձեր ռեստորանում իր հանգիստն ու ժամանցն անցկացնող հյուրին մոտենում են և անհանգստություն պատճառում՝ կլինի գումար խնդրելու նպատակով, թևնոցներ և տարբեր սրբապատկերներով օրացույցներ, կամ հատապտուղներ ու հատիկեղեն վաճառելու նպատակով, կամ ուղակի անգրագետ և անկառավարելի լրագրություն են փորձում անել՝ դուք պետք է՝
1․ կամ բարեհամբույր կերպով դուրս հրավիրեք տվյալ մարդուն, ով խանգարում է ձեր հյուրի հանգիստը,
2․ կամ տեղեկացնեք ձեր վերադասին՝ սրահի պատասխանատուին, որպեսզի նա ինքը դուրս հրավիրի ձեր հյուրերին անհագստացնող անձին,
3․ Եթե սպասարկող անձնակազմը սրահի պատասխանատուի հետ չեն կարողանում առանց կոնֆլիկտ հեռացնել խնդիր առաջացնող մարդուն՝ պետք է շտապ դիմել անվտանգության ծառայությանը կամ ոստիկանություն կանչել։
Բայց ոչ մի պարագայում չի կարելի անտարբեր կանգնել և թույլ տալ, որ հյուրը, ով իր հանգիստը կամ ժամանցը կազմակերպել է ձեր տարածքում, սեղանի մոտ նստած սկսի պայքարել անկոչ հյուրերի հետ, ովքեր դրսից ներս են մտել։
Ռեստորանի անձնակազմը չպետք է անտարբեր մնա նման իրավիճակներում․ Ձեր հյուրերը մարդիկ են, ովքեր իրենց անցկացրած ժամանակի հարմարավետությունն ու անվտանգությունը վստահում են Ձեզ։ Մի՛ կոտրեք հյուրերի վստահությունը և կատարե՛ք Ձեր վրա դրված պարտականությունները պատասխանատվությամբ և պատրաստակամությամբ լցված, ու վստահ եղեք, որ այս տարբերակով հաստատ կհաջողեք։
Հեղինակ ՀՌՀ Ասոցիացիայի HoReCa դեպարտամենտի ղեկավար Գրիգորի Հակոբյան․