Նրբաբլիթները գինու ամենահայտնի գաստրո զույգը չեն, սակայն փրփրուն գինու հետ այս ուտեստը կարող է հետաքրքիր համադրություն ունենալ: Wine Talk գինու գրադարանի սոմելյե Անաստասիա Սուրինան պատմում է, թե որ գինիները որ միջուկով բլիթների համն են ավելի վառ ընդգծում․
Կարմիր խավիարով
Վառ թթվայնությամբ գինիները լավ են համադրվում կարմիր խավիարով նրբաբլիթների հետ. դրանք հավասարակշռում են այս ուտեստի յուղայնությունը և թարմացնում համի ընկալիչները նոր չափաբաժնից առաջ: Օրինակ՝ կարող եք համադրել Michel Genet Grand Cru շամպայնը՝ պատրաստված chardonnay-ից կամ իսպանական brut cava-ից: Այս փրփրուն գինին կընդգծի խավիարի համը և կնախապատրաստի քիմքը հաջորդ կտորի համար:
Սև խավիարով
Սև խավիարի համն ավելի նուրբ է, քան կարմիրինը: Այն չստվերելու համար գինին ընտրելիս պետք է օգտագործել նմանության սկզբունքը՝ փրփրուն գինու և ճաշատեսակի համի պայծառությունը պետք է հավասար լինի։ Այս սկզբունքը թույլ է տալիս մեզ պահպանել Սանտա Լյուսիա ընտանիքի ֆերմայից ստացված նուրբ և բարակ ֆրանչիակորտան։
Ալպեր, Կուրշևել, և սև խավիար. ի՞նչը կարող է ավելի էլեգանտ լինել:
Թթվասերով
Թթվասերով նրբաբլիթները հարուստ, յուղալի համ ունեն։ Հաճելի է այն ընդգծել: Օրինակ՝ Բորդոյի հարուստ համը։
Մեղրով
Մեղրի համը հեշտ է ստվերել գինով։ Ուստի խորհուրդ ենք տալիս այս միջուկով նրբաբլիթների հետ քիչ շաքարով գինիներ։